Χρηματοδοτήστε κι εσείς το ντοκιμαντέρ για τον Νικόλα

Η ζωή και το έργο του Νίκου Παπάζογλου στην μεγάλη οθόνη

Τον αγαπάμε και μας εμπνέει. Ο Νικόλας Παπάζογλου, παρ’ ότι έφυγε νωρίς από τη ζωή, είναι πάντα εδώ σε αυτήν την πόλη, την Θεσσαλονίκη που τον γέννησε και τον μεγάλωσε.

Επειδή, όμως τα χρόνια περνούν και οι νεότεροι πρέπει να μαθαίνουν, δημιουργήθηκε η ανάγκη να ερευνηθεί η αξία, το εκτόπισμα και το χνάρι που άφησε αυτός ο σπουδαίος μουσικός. Το ντοκιμαντέρ, λοιπόν, “Εγώ κι ο ίσκιος μου” είναι η υλοποίηση μιας ιδέας φίλων, που θέλησαν να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Νίκου Παπάζογλου.

Σε αυτήν την προσπάθεια οι συντελεστές της παραγωγής ζητούν την βοήθεια όσων αγαπήσαμε τον Νικόλα. Οι ίδιοι σημειώνουν στην σελίδα τους στο Facebook:

«Όλο το project είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, πράγμα που θεωρούμε ότι ταιριάζει και στη φιλοσοφία του Νίκου. Στο project μας έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων.Θέλουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα του μοντάζ και της μίξης ήχου ώστε να προλάβουμε τις προθεσμίες των χειμερινών φεστιβάλ και κυρίως αυτού της Θεσσαλονίκης.Τα έξοδα που πρέπει να καλύψουμε άμεσα είναι:

-ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού
-μοντάζ, εφφέ, color correction, color grading
-μίξη ήχου, μάστερινγκ
-έξοδα συμμετοχής σε φεστιβάλ
-έξοδα προώθησης

Και εξηγούν: «Ο Νίκος αποτέλεσε μια χαρισματική φυσιογνωμία για την ελληνική μουσική σκηνή. Το “ηλεκτρικό” του ξεκίνημα έδεσε αρμονικά με την αγάπη για τους λαϊκούς δρόμους και ρυθμούς, δημιουργώντας ένα πρωτάκουστο για την εποχή ύφος.Τα στοιχεία της παράδοσης, που είχε εξάλλου σαν βιώματα από την προσφυγική οικογένειά του και ο ξεχωριστός τρόπος ερμηνείας, ήρθαν να το “δέσουν” γερά και να το καθιερώσουν.Η πολυπραγμοσύνη και η διάθεση να ελέγχει πλήρως τα τραγούδια του, τον έκαναν να στήσει με τα χέρια του ένα από τα πρώτα στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μαστόρεψε, προβάρισε, δημιούργησε και έδωσε το πρώτο βήμα σε μια γενιά εσωστρεφών καλλιτεχνών και σχημάτων, που έμελλε να παίξουν ως τις μέρες μας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής του τόπου.

Πρώτο μας βήμα ήταν να έρθουμε σε επαφή με τη γυναικά του Βαρβάρα Γουίλιαμς. Η ίδια μας εμπιστεύτηκε το εγχείρημα και μας έδωσε σημαντικές επαφές και αρχειακό υλικό.Ταξιδέψαμε σε Αθήνα-Νίσυρο-Θεσσαλονίκη, για να γνωρίσουμε τον Νίκο μέσα από φίλους και συνεργάτες. Τις περισσότερες φορές η κουβέντα κατέληγε σε ένα γλέντι με τα τραγούδια του, σαν αυτό που δυο χρόνια πριν, γέννησε την ιδέα».

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ

Ο Μιχάλης Αριστείδου και ο Ιωάννης Γρηγορόπουλος ανέλαβαν τη σκηνοθεσία. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με μεγαλύτερη διάκριση το βραβείο κοινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για το ντοκιμαντέρ “Βιογραφία μιας ηχογράφησης”. Ο Γιώργος Δορλής και ο Κώστας Σαλλής συνεργάζονται μουσικά τα τελευταία δέκα χρόνια, μελετώντας κυρίως το ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και προτείνοντας δικές τους δημιουργίες. Όλοι μαζί έκαναν την ερευνά μεταξύ 2014-2016.Με την έναρξη των γυρισμάτων, προστεθήκαν δυο έμπειροι φίλοι και συνεργάτες: Ο Γιώργος Σαγανάς στον ήχο και ο Πέτρος Κολοτούρος στην εικονοληψία.

Η απόφαση μας να μη στηριχτούμε σε κάποια εταιρεία παράγωγης ή χορηγούς ήταν πλήρως συνειδητή, παρ’ όλες τις δυσκολίες που ξέραμε ότι θα εμφανιστούν. Από εσάς, αυθόρμητα ζητάμε μια βοήθεια, ώστε να αναδεχθεί πιο επιστάμενα το έργο του Νίκου .Έστω και μικρή, θα είναι πολύ χρήσιμη για τη συνέχιση και τελική ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ.Για να μεταβείτε στο site της καμπάνιας και να δείτε το τρέιλερ από τα μέχρι τώρα γυρίσματα πατήστε το κουμπί ”Δείτε το βίντεο”. Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα.

Πώς θα βοηθήσετε; Κάντε κλικ εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/me-and-my-shadow-a-documentary-about-n-papazoglou-greece#/