5+1 κινηματογραφικές ατάκες που ακούς μέσα στο Σάρωθρον

«I‘ll be back» και άλλες σινε – ιστορίες

«Εσύ γυρεύεις παρτενέρ για να σου δίνει τις ατάκες» τραγουδούσε ο Δημήτρης Μητροπάνος σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχεις υποβολέα για να γίνεις κινηματογραφικός ήρωας στο Σάρωθρον. Η ίδια η κίνησή σου μέσα στο μαγαζί μπορεί να σε ταυτίσει άνετα με τον Τζακ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον «Τιτανικό», με τον Κλαρκ Γκέιμπλ στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» ή με τον Yoda από το «Star Wars» (για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας).

1. «I’ll be back» – Ο Εξολοθρευτής

Πόσες φορές έχεις πει «παιδιά, φεύγω» και μετά από λίγο επιστρέφεις; Ως άλλος Σβαρτσενέγκερ, κρατάς στο χέρι το ποτό σου και σπέρνεις τον φόβο με την ορίτζιναλ έννοια του σεβασμού, επειδή είσαι λακωνικός και αποφασιστικός. Λες «I ‘ll be back» και το κάνεις, συνεπής στο λόγο σου και στην γοητευτική επιρροή που ασκεί πάνω σου η ενέργεια του Σάρωθρον.

2. «Frankly, my dear, I don’t give a damn» – Όσα παίρνει ο άνεμος

Στο πρώτο ποτό πονάς για τον έρωτα που έσβησε, για την αγάπη που χάθηκε. Στο δεύτερο ποτό ο πόνος μαλακώνει και νιώθεις μια γουλιά πιο ευδιάθετος. Στο τρίτο ποτό αρπάζεις το κινητό και στέλνεις μήνυμα: «ειλικρινά, αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα». Η ιστορική ατάκα του Κλαρκ Γκέιμπλ σε ανεβάζει επίπεδα στα μάτια σου και μπορείς να συνεχίσεις να σαρωθριάζεσαι με το κεφάλι ψηλά.

3. «May the force be with you» – Star Wars

Δίνεις ραντεβού με έναν φίλο σου στο Σάρωθρον. Κάθεστε μαζί στο μπαρ, παραγγέλνετε και ξεκινάει η κουβέντα με την φράση «έχω ένα πρόβλημα». Όποιο κι αν είναι αυτό, θα του συμπαρασταθείς μέσα από την καρδιά σου, αλλά θα ξέρεις ότι την λύση θα την βρει μόνος του. Τότε είναι που του εύχεσαι να έχει μαζί του μια δύναμη, κατά προτίμηση μια ανώτερη δύναμη με ένα μαγικό ραβδάκι.

4. «I see dead people» – Έκτη Αίσθηση

Προφανώς και δεν κυριολεκτούμε, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: όταν έχεις πιει πολύ, πάρα πολύ, και καταστρώνεις σχέδιο για να ανέβεις με χάρη την σκάλα του Σάρωθρον και να φτάσεις με απαράμιλλο στυλ μέχρι την τουαλέτα, τι βλέπεις όταν κοιτάζεις τον καθρέφτη; Είδες; Στα λόγια μας έρχεσαι (Με Αγάπη, Μπρους Γουίλι ο Μαύρος Θερμαστής).

5. «I ‘m the king of the world» – Τιτανικός

Είναι κάποιες μέρες που νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σε νικήσει. Περπατάς την Κατούνη, οι μουσικές του Σάρωθρον μαζί με το ανοιξιάτικο αεράκι σε χαϊδεύουν απαλά και ξέρεις ότι η βραδιά σου ανήκει. Νιώθεις σαν τον Τζακ στο κατάστρωμα του Τιτανικού (πριν πλακώσει, φυσικά, το παγόβουνο). Αν καταφέρεις και αντιστρέψεις την ιστορία, θα βρεθείς εσύ πάνω στη σωτήρια σανίδα και η Ρόουζ στα παγωμένα νερά του ωκεανού.

6. Για να βρεις κάτι, οτιδήποτε από μια μεγάλη αλήθεια, μέχρι ένα χαμένο ζευγάρι γυαλιά, πρέπει πρώτα να πιστέψεις ότι θα επωφεληθείς όταν το βρεις – All the King’s Men

Μεγάλη ατάκα και σε μέγεθος και σε αξία. Αφιερώνεται σε όλα τα αντικείμενα που κάποιος (ξ)έχασε φεύγοντας χαράματα από το Σάρωθρον. Αναρωτηθείτε: θα σας ωφελήσουν εάν τα βρείτε; Αν έρθετε αντιμέτωποι με μια μεγάλη αλήθεια που μπορεί να κουβαλούν; Τροφή για σκέψη και κάπου εδώ πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

THE END και εις το επανιδείν.