Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι η επόμενη Παυλίνα Βουλγαράκη

…ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται να είναι κάτι άλλο

Πάει καιρός που στον χώρο του ευρύτερου έντεχνου τραγουδιού αναζητάμε μια καινούργια πρόταση στις γυναικείες παρουσίες. Οι δογματικοί θα έλεγαν ότι μετά τη Νατάσσα Μποφίλιου έσπασε το καλούπι. Όσοι κρατούν ανοιχτά τα μάτια και τους ορίζοντές τους θα διαφωνήσουν. Η νεότερη γενιά καλλιτεχνών, αυτοί που ακόμα δεν πρόλαβαν να τριανταρίσουν, ξεκινούν με μια υπόγεια ορμή τα βήματά τους προς την κορυφή.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη, με τη γοητευτική της συστολή, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Σε μια βραδιά απόλυτα δική της στη «Μαύρη Τρύπα», το κορίτσι που τραγουδά με τα χέρια στις τσέπες και με το βάρος της ευθύνης που φέρει μια σόλο εμφάνιση σε μια απαιτητική πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, παρουσίασε τα κομμάτια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους ανάμεσα σε διασκευές γνωστών τραγουδιών. Η εξαιρετική ηλεκτρική ενορχήστρωση του Κώστα Βήχου, από τη «Ζελατίνα» της Τσανακλίδου μέχρι το «Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα» της Μαίρης Λίντα, έδεσε με την ήδη υπάρχουσα ροκ διάθεση της τραγουδοποιού.

Γέφυρες του προγράμματος ήταν τα ίδια τα λόγια της Παυλίνας Βουλγαράκη, μικρές αφηγήσεις για τις αφορμές που γέννησαν τους στίχους της, εξομολογήσεις για τα σκοτάδια της που την έβγαλαν τελικά στο φως. Όσο περνούσε η ώρα και η ενέργεια του κόσμου την αγκάλιαζε, έμοιαζε όλο και πιο σίγουρη επάνω στη σκηνή. Ήξερε ότι έχει κάτι να μας πει και αυτό ακριβώς έκανε.

Στο αχανές πέλαγος του YouTube και σε συμβατικές τηλεοπτικές εμφανίσεις το άστρο αυτής της κοπέλας δεν λάμπει στο βαθμό που θα έπρεπε. Για να ανακαλύψεις το αληθινό μεγαλείο της και την σοβαρότητα με την οποία στέκεται απέναντι στα πράγματα και στο ανοιχτό μικρόφωνο, καλείσαι να ακολουθήσεις τις διαδρομές που οδηγούν στις μουσικές σκηνές με την αφίσα της στην πόρτα.

Να το κάνεις. Εσένα περιμένει…