Αυτά τα 10 τραγούδια ακούσαμε περισσότερο στο Σάρωθρον (9 με 15.1)

Τα δημοφιλέστερα τραγούδια της εβδομάδας όπως τα επιλέξαμε παρέα

Μπήκαμε στη νέα χρονιά για τα καλά. Κρύες καθημερινές με λιγότερο κόσμο και περισσότερη επικοινωνία. Για να δούμε ποια τραγούδια αναδείξατε αυτήν την εβδομάδα ως τα δημοφιλέστερα του Σάρωθρον:

10. «Τα τραγούδια μια σταλιά», Μίλτος Πασχαλίδης
Από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς που έφυγε. Ο Μίλτος το ερμηνεύει και στις συναυλίες του οπότε όσοι μας το ζητούν στο Σάρωθρον ανακαλούν στην μνήμη τους όμορφες στιγμές από πρόσφατες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη. Θα έρθει και τον Φεβρουάριο ο Μίλτος και φυσικά θα κάνουμε αφιέρωμα.

09. «Αν μια φορά ρωτούσες», Νίκος Πορτοκάλογλου (Νίκου Πορτοκάλογλου)
Εδραιώνεται στα δημοφιλέστερα του μαγαζιού μας γιατί είναι φρέσκο. Λείπουν τα καλά καινούρια τραγούδια κι όταν εντοπίζουμε κάποιο, το αναζητούμε επίμονα γιατί ανανεώνει το κλίμα και εμάς τους ίδιους. Σίγουρα θα βρίσκεται και στο νέο μας CD το επόμενο καλοκαίρι.

08. «Ο χαμένος τα παίρνει όλα», Γιάννης Αγγελάκας (Γιάννη Αγγελάκα)
Είναι το νόημα των στίχων, η επιβλητικότητα του Αγγελάκα, η αύρα της ταινίας… Το τραγούδι αυτό δεν αποτελεί και πολύ συχνά επιλογή των πελατών αλλά όποτε κι αν παίξει κάνει όλο τον κόσμο να σκεφτεί και να σιγοτραγουδήσει. Είναι ένα ροκ ρεμπέτικο.

07. «Ενα φιλί», Χάρις Αλεξίου (Ρους – Νίκου Μωραΐτη)
Ειλικρινά δε γνωρίζαμε ότι αυτό το τραγούδι το έχει γράψει ο Ρους. Είναι όμορφο. Είναι στις βασικές επιλογές στην αρχή του προγράμματος. Η Χαρούλα τραγουδά έτσι όπως πρέπει: ερωτικά!

06. «Κιφ», Δημήτρης Μητροπάνος (Μάριου Τόκα – Αλκη Αλκαίου)
Είναι κλασική ατάκα σε στυλ κουίζ: Μητροπάνος, τρία γράμματα. Ενα πανέμορφο ζεϊμπέκικο. Ενα πολιτικό τραγούδι που μας αρέσει να ακούμε κάθε βράδυ.

05. «Ολο ταξιδεύω», Μαρία Παπανικολάου (Πάνου Ράπτη – Γιάννη Ζαρκαδούλα)
Αργο ζεϊμπέκικο με αφαιρετική ενορχήστρωση και μια Μαρία Παπανικολάου να τραγουδά με φωνή στιβαρή. Είναι και αυτός ο στίχος που μας ταξιδεύει με τη γοητευτική βραχνάδα της Μαρίας, ενός δικού μας ανθρώπου…

04. «Σαν καταιγίδα», Λιζέτα Καλημέρα (Γιώργου Καζαντζή)
Η δεκαετία του ’90 μέσα από δυο σπουδαίους καλλιτέχνες: τον Γιώργο Καζαντζή και τη Λιζέτα Καλημέρη. Ο δίσκος «Πνοή του ανέμου» είναι πια διαχρονικός και όλα τα τραγούδια του ξυπνούν μέσα μας μια ωραία έντεχνη εποχή.

03. «Κι εγώ σαν πόλη», Μελίνα Κανά (Μάνου Λοΐζου – Μανώλη Ρασούλη)
Από τον διπλό δίσκο – αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο του ραδιοφωνικού σταθμού «Μελωδία». Η σπουδαία Μελίνα Κανά ερμηνεύει έτσι όπως του αξίζει ένα τραγούδι (αρχική εκτέλεση Χαρύλας Αλεξίου) που την ενορχήστρωσή του μονοπωλεί η ακουστική κιθάρα.

02. «Ποιο παραμύθι να βρω», Γιάννης Κότσιρας (Σταύρου Σιόλα – Πόλυ Κυριάκου)
Το ζήτησε κάποιος θαμώνας κι αμέσως μπήκε στις επιλογές των Dj σχεδόν καθημερινά. Απλό τραγούδι, με ρομαντικό στίχο, ταιριάζει στο μεθεόρτιο κλίμα του Σάρωθρον.

01. «Νερό και χώμα», Μελίνα Ασλανίδου – Stavento ( Μιχάλη ΜΕΘ Κουινέλη)
Και πάλι στο νούμερο 1 η Μελίνα. Λίγο η τηλεοπτική προβολή των συντελεστών του τραγουδιού, λίγο ο ρυθμός… δε θέλει και πολύ για να αποτελέσει βασική επιλογή των πελατών μας τις Τετάρτες αλλά και αφορμή για αλλαγή διάθεσης κάθε φορά που το μεταδίδουμε.