Τα δημοφιλέστερα τραγούδια της εβδομάδας (2 με 8.1) στο Σάρωθρον

Η πρώτη βδομάδα του 2017 μέσα από μελωδίες που επιλέξαμε παρέα

Η περασμένη εορταστική βδομάδα έφερε αρκετές αλλαγές στα 10 δημοφιλέστερα τραγούδια του Σάρωθρον. Τα καταγράψαμε, σας τα περιγράφουμε και συνεχίζουμε την εβδομαδιαία κατάταξη ως εξής:

10. «Τα τραγούδια μια σταλιά», Μίλτος Πασχαλίδης (Μίλτου Πασχαλίδη – Οδυσσέα Ιωάννου)
Από τα κορυφαία τραγούδια του τελευταίου δίσκου του Μίλτου Πασχαλίδη. Μας συντροφεύει κυρίως στο πρώτο δίωρο των ακουστικών μας επιλογών τα βράδια στο Σάρωθρον.

09. «Θάλασσες», Δημήτρης Μητροπάνος (Μάριου Τόκα – Σαράντη Αλιβιζάτου)
Λειτουργεί κάπως σαν «φρένο» μετά από συνεχόμενα κεφάτα τραγούδια. Οι παρέες ηρεμούν και τραγουδούν όλοι μαζί ένα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

08. «Λαβύρινθοι», Παυλίνα Βουλγαράκη – Μπάμπης Στόκας (Παυλίνας Βουλγαράκη)
Μάς εκπλήσσει ευχάριστα η νεαρή αυτή κοπέλα. Το τραγούδι είναι ολόδικό της και το όνομα του Μπάμπη Στόκα απλώς δίνει μια εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την ξέρει πως αξίζει να αφιερώσει σε αυτήν λίγο χρόνο. Θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

07. «Οταν έρχονται τα σύννεφα», ορχηστρικό (Μάνου Χατζιδάκι)
Κάπου μέσα στις γιορτές έπεσε η ιδέα να ακούσουμε κάτι παλιό. Κι έγινε το σουξέ, η εισαγωγή στο πρόγραμμα του DJ. Διαχρονικός, αξεπέραστος Μάνος Χατζιδάκις, ιδανικός αυτά τα ήσυχα βράδια του Γενάρη.

06. «Αν μια φορά ρωτούσες», Νίκος Πορτοκάλογλου (Νίκου Πορτοκάλογλου)
Επιμένετε να το ζητάτε. Είναι ακουστικό, ερωτικό, αληθινό σε στίχο και ερμηνεία. Μια επιτυχία που την δεκαετία του ’90 θα χάριζε χιλιάδες αντίτυπα στον δίσκο στον οποίο θα βρίσκονταν. Αλλά οι εποχές άλλαξαν.

05. «Κάθε φορά», Γιάννης Κότσιρας (Σταύρου Σιόλα)
Τον γνωρίσαμε από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και τον αγαπήσαμε. Δέκα χρόνια μετά, ο Σταύρος Σιόλας παραμένει δημιουργικός κι έτσι αρκετοί ερμηνευτές έχουν την τύχη να λένε τραγούδια όπως το «Κάθε φορά».

04. «Ως κι οι θάλασσες», Ελεωνόρα Ζουγανέλη (Μίνωα Μάτσα – Ελένης Φωτάκη)
Ισως ευθύνεται το αφιέρωμα την περασμένη Κυριακή και οι εμφανίσεις της Ελεωνόρας στη Θεσσαλονίκη. Το τραγούδι το ζητήσατε επίμονα και δεν σας το αρνηθήκαμε. Το δίδυμο Μάτσα – Φωτάκη μπορεί να κάνει θαύματα!

03. «Μέλισσες», Φωτεινή Βελεσιώτου (Γιώργου Καζαντζή – Ελένης Φωτάκη)
Και εδώ η Ελένη Φωτάκη. Εκπληκτική νέα στιχουργός. Και φυσικά η μοναδική ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου στην μελωδία του Γιώργου Καζαντζή ο οποίος εμφανίζεται στην «Βεντέτα» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

02. «Νεράιδες», Δημήτρης Ζερβουδάκης (Δημήτρη Ζερβουδάκη – Γιάννη Μήτση)
Χιόνισε στην Κατούνη. Και ο Γιάννης θυμήθηκε το πανέμορφο αυτό τραγούδι του Δημήτρη Ζερβουδάκη. «Τριγύρω μου χορεύουνε ολόλευκες νιφάδες / τον ύπνο μου επισκέπτονται παράξενες κυράδες…» Απολαύστε αυτές τις όμορφες νύχτες ακούγοντάς το!

01. «Νερό και χώμα», Μελίνα Ασλανίδου – Stavento ( Μιχάλη ΜΕΘ Κουινέλη)
Δύσκολα να χάσει τώρα στα κοντά την πρωτιά στις επιλογές σας. Κάθε βράδυ δίνει τον ρυθμό. Η Μελίνα Ασλανίδου αποδεικνύει πως εκτός από λαϊκό μπορεί να τραγουδήσει μοντέρνο, σύγχρονο ρεπερτόριο.