Τα δημοφιλέστερα του Ιουλίου στο Σάρωθρον

Οσα αγαπήσαμε τον μήνα που έφυγε

 

Ο Ιούλιος έφυγε και μας άφησε ωραίες αναμνήσεις στο Σάρωθρον. Οχι μόνον γιατί σβήσαμε 7 κεράκια και σας χαρίσαμε το νέο μας CD αλλά και γιατί πραγματοποιήσαμε κάποια πολύ ιδιαίτερα αφιερώματα που τα συνοδεύσαμε με κληρώσεις εισιτηρίων για συναυλίες οι οποίες μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

Την ίδια στιγμή, στις νυχτερινές μας συνομιλίες, μάς προτείνατε και σας μεταδώσαμε πολλά και αγαπημένα τραγούδια. Ξεχώρισαν τα εξής 10:

  1. «Μια ανάσα είσαι», Λιζέτα Καλημέρη

Το τραγούδι του Μιχάλη Χανιώτη από το CD «Πάντα υπάρχει κάτι» το αγαπήσαμε πολύ. Το βάλαμε και στο νέο μας CD γιατί λατρεύουμε την Λιζέτα και το μπουζούκι του Κοζανίτη μουσικού Μιχάλη Χανιώτη.

 

  1. «Αγύριστο κεφάλι», Μίλτος Πασχαλίδης

Γιατί μας λείπει και σας λείπει ο Αλκης Αλκαίος και γιατί ο Μίλτος Πασχαλίδης, κάθε χρονιά γίνεται και καλύτερος και σε κάθε νέα του συναυλία κερδίζει κοινό με το πάθος του.

 

  1. «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», Γλυκερία

Το τραγούδι φυσικά είναι του Μάριου Τόκα και του Σαράντη Αλεβιζάτου και η πρώτη εκτέλεση είναι αξεπέραστη από τον Θέμη Αδαμαντίδη. Το ακούσαμε όμορφα και από τη Γλυκερία σε μια πιο σύγχρονη ενορχήστρωση.

 

  1. «Ελα και ράγισε τον κόσμο μου», Βιολέτα Ικαρη

Αυτό το κορίτσι από την Ικαρία ήρθε για να μείνει στην ελληνική δισκογραφία και αξίζει να την προσέξετε και σε άλλα, όμορφα τραγούδια της.

 

  1. «Να κοιμηθούμε αγκαλιά», Βασίλης Παπακωνσταντίνου 

Το καλοκαίρι ο Βασίλης έρχεται πολύ συχνά στο Σάρωθρον μετά από συναυλίες του κι έτσι μεγαλώνει η επιθυμία μας να ακούσουμε δικά του τραγούδια. Το συγκεκριμένο, αργά το βράδυ το τραγουδά όλο το μπαρ.

 

  1. «Όνομα δισύλλαβο», Γιώτα Νέγκα

Με το Θέμη Καραμουρατίδη μας «δένει μια συγγένεια μεγάλη». Τον αγαπάμε και τον θαυμάζουμε. Αυτό το τραγούδι που χάρισε στη Γιώτα Νέγκα το θεωρούμε τεράστιο σουξέ. Μπήκε στο προηγούμενο CD μας και σας το προτείνουμε…

 

  1. «Ξημερώνει», Μαρία Παπαγεωργίου

Τι να πούμε γι αυτό το κορίτσι με την κόκκινη  κιθάρα και την τρομερή φωνή; Τόσο τα δικά της τραγούδια όσο και οι διασκευές που ερμηνεύει, μας έχουν αφήσει άφωνους. Ποίηση Κώστα Τριπολίτη, μουσική Μίκη Θεοδωράκη και πρώτη ερμηνεία Γιώργος Νταλάρας.

 

  1. «Ρόζα», Δημήτρης Μητροπάνος 

Το CD «Στου αιώνα την παράγκα» θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία. Και η ποίηση του Αλκη Αλκαίου ολόκληρη. Η «Ρόζα» είναι ένας από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά τραγούδια. Το λατρεύουμε και δεν υπάρχει βραδιά που να μην το μεταδώσουμε.

 

  1. «Μισή πίστη», Σωκράτης Μάλαμας

Ενα CD με μεγάλη ιστορία και μεγάλα τραγούδια ο «Λαβύρινθος» του Σωκράτη Μάλαμα. Το «Μισή πίστη» είναι σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου. Οσοι περνούν τα χρόνια γίνεται και ωραιότερο.

 

  1. «Βαβέλ», Νατάσα Μποφίλιου

Ενα τραγούδι, μια παράσταση, ένα CD, μια παρέα που έχει αφήσει το στίγμα της στην ελληνική δισκογραφία. Θέμης Καραμουρατίδης – Γεράσιμος Ευαγγελάτος και Νατάσα Μποφίλιου.

 

σ.σ.: Τα τραγούδια δεν μπήκαν σε σειρά σπουδαιότητας σε καμία περίπτωση. Επίσης η επιλογή τους είναι από εμάς, τους ανθρώπους του Σάρωθρον, αλλά και από την ένδειξη του υπολογιστή για το ποια τραγούδια έχουν παίξει περισσότερο στο Σάρωθρον…