5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τη Νατάσσα Μποφίλιου

Την αγαπάμε «εν λευκώ»…

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι ένας χείμαρρος σε κάθε της συνέντευξη. Η ειλικρίνεια και η πληθωρικότητά της συχνά παρεξηγούνται και ξεσπούν «θερμά» επεισόδια ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους επικριτές της. Ανάμεσα στις δεκάδες φορές που μίλησε ανοιχτά σε δημοσιογράφους για τη ζωή της, επιλέξαμε πέντε λεπτομέρειες που ίσως να μας έχουν ξεφύγει στην πρώτη ανάγνωση.

1. Έχει αφιερωθεί στο τραγούδι, έχει βυθιστεί στη μαγεία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαμε να τη δούμε σε άλλο επαγγελματικό πόστο. Όπως έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν, αν δεν βρισκόταν πάνω στη σκηνή θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη έμπορος ή θα δούλευε στην εκπαίδευση. Βέβαια, με δεδομένο ότι αγαπά να ράβει και να φτιάχνει κοσμήματα, μπορεί να τη συναντούσαμε με το stand της σε εκθέσεις του κλάδου.

2. Αν είχαμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, μερικά χρόνια πριν, και μπορούσαμε να συναντήσουμε τη Νατάσσα Μποφίλιου στα θρανία του Λυκείου θα χαζεύαμε τα αυτοκόλλητα πάνω στα βιβλία της. Ο Jim Morrison, οι Τρύπες και η Sarah Brightman είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικά γούστα της ερμηνεύτριας και φρόντιζε να τους τιμά κουβαλώντας τους πάντοτε στη σχολική τσάντα μαζί της.

3. Η μητέρα της δεν είχε την κλασική συμπεριφορά απέναντί της στην εφηβεία. Δεν της έλεγε ποτέ «πάρε ζακέτα», μονάχα ένα πράγμα την απασχολούσε και προσπαθούσε να το μεταδώσει στην κόρη της. «Θα βάλετε στο λεξιλόγιό σας τη λέξη αρνούμαι και αν κάτι δε σας αρέσει και δε σας ταιριάζει, θα λέτε: αρνούμαι να το κάνω». Αυτή ήταν η στάση ζωής που επιχείρησε να περάσει στη Νατάσσα Μποφίλιου.4. Όταν ήταν μικρό παιδί, τέσσερα βιβλία ήταν τα αγαπημένα της: το «Ταξίδι στο κέντρο της γης» του Ιούλιου Βερν, «Τα παιδικά χρόνια» του Μαξίμ Γκόρκι, ο «Μάρτιν Ήντεν» του Τζακ Λόντον και η «Ευγενία Γκραντέ» του Ονορέ ντε Μπαλζάκ . Είναι βιβλία που δεν μπορεί να διαβάσει ξανά από την αρχή, καθώς πιστεύει ότι μετρά η πρώτη φορά που σου φανερώνεται το μεγαλείο ενός μυθιστορήματος.

5. Η ζωή της Νατάσσας Μποφίλιου δεν ήταν πάντα γεμάτη με κατάμεστες μουσικές σκηνές. Υπήρξε φορά που τραγούδησε σε ψησταριά στην επαρχία με κοινό 15 μόλις ατόμων. Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι σε μία παρέα βρισκόταν ο Αλέξης Κωστάλας με την τραγουδίστρια να αναρωτιέται πόσο μικρή είναι τελικά η Ελλάδα.

*Με στοιχεία από τις συνεντεύξεις στο spirto.net, το bookpress.gr, το elculture.gr και το athinorama.gr