Τα 5 πιο «χτυπημένα» τραγούδια του Βασίλη Καζούλη

Τα κομμάτια που ακούγονται περισσότερο στο YouTube

Κείμενο: Κική Μουστακίδου

Με το βλέμμα στραμμένο στο αφιέρωμα του Σάρωθρον στον Βασίλη Καζούλη και τους αδερφούς Κατσιμίχα την Κυριακή 27 Αυγούστου, συγκεντρώσαμε τα πέντε πιο δημοφιλή τραγούδια του Καζούλη στο YouTube.

Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα της Κυριακής.

  1. «Κάτι να γυαλίζει» (1992) | Στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Βασίλης Καζούλης | 2.693.940 προβολές

Το ομώνυμο τραγούδι από τον δίσκο που κυκλοφόρησε το 1992 ο Βασίλης Καζούλης είναι αυτό με τις περισσότερες προβολές στο YouTube. Συγκεκριμένα, είναι το βίντεο από την εμφάνιση του αγαπημένου καλλιτέχνη στην εκπομπή «Στην υγειά μας» (ΝΕΤ, 14/1/2012). Ανάμεσα στους καλεσμένους που απολαμβάνουν την ερμηνεία του, διακρίνουμε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον πρόωρα χαμένο Σάκη Μπουλά.

«Σαν του φτωχού Σαρλό την μπαλαρίνα
που χορεύει μες στης νύχτας το ρυθμό
μα η καρδιά σου σαν κλεισμένη σε βιτρίνα
δεν αγγίζει της δικής μου τον παλμό…»

  1. «Φανή» (1987) | Στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Βασίλης Καζούλης | 1.812.927 προβολές


Στον δίσκο «Μπλε Μωρό», που κυκλοφόρησε το 1987, περιλαμβάνεται η γνωστή και μη εξαιρετέα «Φανή». Εκείνη την χρονιά, ο Βασίλης Καζούλης επιλέχθηκε ως «νέο ταλέντο» από τον Διονύση Σαββόπουλο για να εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι», όπου και ερμήνευσε το συγκεκριμένο κομμάτι. «Είναι συγκλονιστικό το ότι αυτό το τραγούδι έπαιζε παντού, από μαγαζιά μπουζούκια μέχρι και σκυλάδικα της εποχής, αλλά και σε όλα τα clubs», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βασίλης Καζούλης. Η μαγεία της «Φανής» φαίνεται ότι καλά κρατεί και στο διαδικτυακό «μαγαζί»…

«Οι φίλοι μου μου το ‘χαν πει
ξέχνα ρε Μπίλι τη Φανή
όσο και να το θέλεις πια
δεν πρόκειται να ξαναρθεί…»

  1. «Αεροπλάνα» (1992) |Στίχοι , μουσική, ερμηνεία: Βασίλης Καζούλης |578.460 προβολές


Μετά την «Φανή», το δεύτερο γυναικείο όνομα που έχει γίνει τραγούδι από τον Βασίλη Καζούλη είναι εκείνο της Άννας. Στο video clip βλέπουμε δραματοποιημένη την ιστορία του κομματιού και φυσικά τον ερμηνευτή, με κόκκινο πουκάμισο και μαύρο γιλέκο, να τραγουδά πάνω στις γραμμές του τρένου.

«Το παιχνίδι αυτό θέατρο σωστό
και γνωστοί οι ρόλοι
βγάζω τη στολή και το κράνος μου
φεύγω για την πόλη

Άννα, δεν ήμουνα εγώ γι’ αεροπλάνα…»

  1. «Αν ήσουν άγγελος» (1992)| Στίχοι , μουσική, ερμηνεία: Βασίλης Καζούλης | 394.392 προβολές


Και πάλι στον δίσκο «Κάτι να γυαλίζει» βρίσκεται ένα τραγούδι που έχει αντέξει στον χρόνο και αγαπιέται όλο και περισσότερο μέσα από το YouTube. Την εισαγωγή του μπορεί να την ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα σε χιλιάδες. Ένα απόλυτα ερωτικό και διαχρονικό κομμάτι του Βασίλη Καζούλη.

«Λύσ’ τα μαλλιά σου κι άφησέ με
να ‘ρθω λίγο και να δω
πώς περιγράφει τη μορφή σου
τ’ άσπρο σου το νυχτικό…»

  1. «Το τελευταίο» (1987) | Στίχοι , μουσική, ερμηνεία: Βασίλης Καζούλης | 323.477 προβολές


Πολλοί το αναγνωρίζουν ως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό». Για την ιστορία, το θερινό σινεμά «Εκράν», στα Εξάρχεια, που αναφέρεται μέσα στο τραγούδι του Βασίλη Καζούλη ανακαινίστηκε το 2015, κάνοντας ακόμη πιο ζωντανούς και φερμένους στο σήμερα τους στίχους.

«Την τελευταία τη παράσταση στο Εκράν
το τελευταίο ματωμένο σου κολάν
το τελευταίο τρένο από τον σταθμό
το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό…»